Sepi Tanpa Cinta MOBI ß Sepi Tanpa Epub /

Sepi Tanpa Cinta MOBI ß Sepi Tanpa Epub /

Sepi Tanpa Cinta [Read] ➳ Sepi Tanpa Cinta Author Damya Hanna – Larringtonlifecoaching.co.uk Ku tetap menanti selagi ada asa di sebalik rindu yang tegar Sinopsis Sepi Tanpa Cinta Haziqah mempunyai impian untuk hidup bahagia di samping Yusri Namun, tiada siapa menyangka di saat hari bahagia it Ku tetap menanti selagi ada asa di sebalik rindu yang tegar Sinopsis Sepi Tanpa Cinta Haziqah mempunyai impian untuk hidup bahagia di samping Yusri Namun, tiada siapa menyangka di saat hari bahagia itu bakal menjelma, ada yang membuat onar sehingga kesucian dirinya dipersoalkan Lantaran itu, pelamin angannya musnah bersama harapan dan hatinya hancur umpama terhempas Namun, Haziqah nekad Majlis perlu dilaksanakan Yang penting, fitnah dapat ditamatkan Biarpun Fakrul tidak pernah dicintai, dia rela asalkan kesucian dirinya dapat dibuktikan Tetapi malang, perkahwinan yang tercipta itu hanya menambahkan penderitaan yang sedia tergalas di bahu Dia dikeji dan digantung Sepi Tanpa Epub / tak bertali Bagi Fakrul, cintanya bukan untuk Haziqah tapi masih untuk Azura Gadis pertama yang dicintainya tetapi kecurangan Azura menambahkan kebenciannya kepada Haziqah Dia benci pada perempuan yang tidak setia Namun, pertemuan kedua antara Fakrul dan Haziqah membuatkan dia mula yakin bahawa Haziqah adalah miliknya Bukan Yusri mahupun Hafiz sepupunyaMampukah Haziqah menyambut huluran cinta Fakrul setelah dirinya puas dihina Haziqah tidak mahu pisang berbuah dua kali Baginya, kedukaan lalu masih bertapak utuh di hatinya Cukuplah sekali.


10 thoughts on “Sepi Tanpa Cinta

  1. Nonieღserenity2bliss Nonieღserenity2bliss says:

    Rasanya tak keterlaluan jika N kata ada a few similarities between Sepi Tanpa Cinta dengan Bicara Hati.Seperti Zahlia, Ziqa tak dibesarkan oleh ibu kandung Ibu kandung dia rupa rupanya makcik kepada Fakrul sama lah dalam cerita BC.Seperti Tengku Syahran, Fakrul ni lelaki yang mudah naik angin Apabila bercakap dengan isteri pun, dia bahasakan diri aku kau samalah dengan Syahran apabila baru bernikah dengan Zahlia Watak Amirul sama seperti waktu Adli dalam BC, seorang rakan untuk Fakrul ber Rasanya tak keterlaluan jika N kata ada a few similarities between Sepi Tanpa Cinta dengan Bicara Hati.Seperti Zahlia, Ziqa tak dibesarkan oleh ibu kandung Ibu kandung dia rupa rupanya makcik kepada Fakrul sama lah dalam cerita BC.Seperti Tengku Syahran, Fakrul ni lelaki yang mudah naik angin Apabila bercakap dengan isteri pun, dia bahasakan diri aku kau samalah dengan Syahran apabila baru bernikah dengan Zahlia Watak Amirul sama seperti waktu Adli dalam BC, seorang rakan untuk Fakrul berkongsi masalah Seperti Adli, Amirul is happily married.Tapi unlike Syahran dan Zahlia, Fakrul dan Ziqa berkahwin kerana nak menutup fitnah Selepas bernikah, Ziqa ditinggalkan bergantung tanpa tali Fakrul tak menerima Ziqa sebagai isteri kerana Ziqa dituduh tidak lagi suci oleh tunang Ziqa, Yusri Berbulan bulan dia ditinggalkan di kampung, terpaksa berhadapan dengan cemuhan orang kampung, sahabat baik, termasuklah mak Ziqa sendiri Nasib Ziqa ni memang malang sangat Lepas satu satu dia diuji Kat kampung kena kutuk, balik rumah suami pun kena caci juga dengan suami sendiri Walaupun banyak kali Ziqa pertahankan maruah dia pada Fakrul, Fakrul masih tak percaya sehinggalah Ziqa buktikan kesucian dia Lepas tu, barulah si suami mula jatuh cinta pada si isteri Tapi ingat senang2 jer ke Ziqa boleh terima selepas dicaci saban hari Hati Ziqa bukan mudah dipujuk Masalah ditambah lagi dengan hasad dengki kakak tiri Ziqa di kampung Tak cukup dengan itu, Yusri muncul kembali Naik angin semula lah si suami Time tu, kemarahan Fakrul tak boleh dikawal lagi kerana dia rasa dah macam cara dia cuba nak memikat hati Ziqa Disangkanya Ziqa masih lagi nakkan Yusri Tapi dalam diam sebenarnya, di dalam hati Ziqa cuma ada Fakrul tapi nak meluahkannya bukannya senang Ada jer hal datang mengacau


  2. Gobokairina Gobokairina says:

    3.5 Kalau ikutkan, aku dah baca kisah ini duluwink Haziqah Mulanya dia rapuh, tapi semangatnya bisa diraih semula Ya, walaupun difitnah, pelamin angannya musnah serius, aku memang ingat lagu ni masa mula baca hahaha , ibu seakan akan membuangnya, malah sang suami yang baru menikahinya pergi begitu saja Haziqah boleh melaluinya Abaikan tangis hibanya, adatlah tu tapi dia masih teguh berdiri Bukan calang calang ok Cuma akhir akhir cerita, egonya boleh tahan sama dengan sang suami Dan 3.5 Kalau ikutkan, aku dah baca kisah ini duluwink Haziqah Mulanya dia rapuh, tapi semangatnya bisa diraih semula Ya, walaupun difitnah, pelamin angannya musnah serius, aku memang ingat lagu ni masa mula baca hahaha , ibu seakan akan membuangnya, malah sang suami yang baru menikahinya pergi begitu saja Haziqah boleh melaluinya Abaikan tangis hibanya, adatlah tu tapi dia masih teguh berdiri Bukan calang calang ok Cuma akhir akhir cerita, egonya boleh tahan sama dengan sang suami Dan aku tahu, hati ibunya Aminah tu Bukan dia sengaja berlaku kejam pada Haziqah Tapi kerana dia seorang ibu, dia mahu yang terbaik untuk anaknya walau mungkin terpaksa membuang anaknya Yup tegarnya hati seorang ibu huhuhu tetiba ingat mak Fakrul Walau mulanya aku mual dengan sikap lelaki ini, tapi kemudiannya aku simpati pula Itulah, dah ada depan mata tak dihargai Kan elok bawa berbincang, ini main selamba tuduh tanpa usul periksa Cemburunya ya ampun Ha, nasib tak merana badan.Yusri Mudahnya lelaki, meletakkan hukum tanpa diselidik Goyah sungguh cintanya, dan bila sedar kembali memang wajar dia ditolak tepi Azura tu macam biasalah, watak perempuan antagonis dalam novel Melayu Tapi rasanya jahat lagi si Melati tu Memang luar biasa dendamnya pada Haziqah Part Siti Sakinah, buat aku teringat kisah Zahlia ibunya dalam Bicara Hati Ada persamaan sikit.Isi ceritanya mudah sebenarnya tapi jalan Haziqah tak mudah Namun janji Allah itu pasti, bahagia itu ada buat insan yang tak pernah mengalah Penulis prolifik Alaf 21, sentuhannya tak perlu dipersoalkan Bagaimana beliau memancing rasa ingin tahu hinggakan aku setia menghadap novel ini dalam masa sehari Dan ya, aku masih lagi sedang cuba melengkapkan koleksi peribadiku Sesiapa nak jual novel novel DH, boleh contact akuiklan hahaha P


  3. SS SS says:

    Main reason kenapa baru sekarang nak reviu ialah dulu taktahu pun kewujudan Goodreads And masa tu pun, baca suka suka Anggap sajalah reviu ini adalah reviu masa tahun 2010 I don t really remember exactly date Haha Masa zaman sekolah, tema kahwin paksa ni popular sangat Asal baca novel, kena kahwin paksa Selepas Bicara Hati Sepi Tanpa Cinta menjadi favourite Ika Kalau tengok novel Sepi Tanpa Cinta, dah macam belacan Punyalah banyak kali repeat baca Sama dengan Bicara Hati Ini pun kena Main reason kenapa baru sekarang nak reviu ialah dulu taktahu pun kewujudan Goodreads And masa tu pun, baca suka suka Anggap sajalah reviu ini adalah reviu masa tahun 2010 I don t really remember exactly date Haha Masa zaman sekolah, tema kahwin paksa ni popular sangat Asal baca novel, kena kahwin paksa Selepas Bicara Hati Sepi Tanpa Cinta menjadi favourite Ika Kalau tengok novel Sepi Tanpa Cinta, dah macam belacan Punyalah banyak kali repeat baca Sama dengan Bicara Hati Ini pun kena kahwin paksa Bezanya hanyalah watak dan kenapa kena paksa Watak yang mengungguli novel ini, ika bagi dekat Haziqah Dari mula tunang dia larikan diri sedangkan lagi 2 hari nak kahwin, kena fitnah dengan tunang sendiri, kena kahwin dengan anak majikan, kena caci hina dengan suami paksaan dan macam macam lagi Maka, Haziqahlah yang menjadi fokus utama dalam Sepi Tanpa Cinta Dugaan betul hidup dia Sampaikan apa saja yang terjadi dalam hidup dia kebanyakannya adalah benda pahit Dah kahwin pun, kena sabar banyak dengan perangai suami Cumanya, dia nak buktikan kesucian diri dia dengan kahwin dengan sesiapa saja adalah satu keputusan yang paling susah untuk difikirkan Kan nak hidup bersama selamanya Hm Memang kuat la mental Haziqah ni Next, suami si Haziqah Nama dia Fakhrul Lelaki yang boleh dikatakan panas baran, fikiran tak rasional, tak matang suka buat keputusan melulu At the end of the day, isteri yang dia tak suka dan wujudkan gap relationship tu la yang dia cari dan tergila gilakan Haha Time nak mengayat, bukan main susun ayat manis Tapi, nak dijadikan cerita la kan Fakhrul juga melengkapkan cerita Sepi Tanpa Cinta Kalau takda Fakhrul rasanya page ke 3 4 dah setel dah Haha Sebab takda siapa nak kahwin dengan Haziqah Kan


  4. Watie Shaari Watie Shaari says:

    Buku ni dah lamaaku repeat semule..sebabnya dulu baca pinjam yang kawan.yang ini aku beli hasil preloved.Jujurnya jalan cerita novel dahulu sangat berbeza dengan sekarang Dahulu tema hot, kahwin paksa Serius tu semua kebanyakkan tema novel dulu2..awal 2000.Dulu damya hanna merupekan favourite novelis aku selain aisya sofea, anis ayuni, herna diana..tapi sekarang mereka dah seakan akan tenggelam di sebalik lambakan novel sekarang mungkin jugak mereka dah kurang menghasilkan novel.Kisah men Buku ni dah lamaaku repeat semule..sebabnya dulu baca pinjam yang kawan.yang ini aku beli hasil preloved.Jujurnya jalan cerita novel dahulu sangat berbeza dengan sekarang Dahulu tema hot, kahwin paksa Serius tu semua kebanyakkan tema novel dulu2..awal 2000.Dulu damya hanna merupekan favourite novelis aku selain aisya sofea, anis ayuni, herna diana..tapi sekarang mereka dah seakan akan tenggelam di sebalik lambakan novel sekarang mungkin jugak mereka dah kurang menghasilkan novel.Kisah mengenai Haziqah yang ditinggalkan tunangnya pada hari penikahan mereka setelah difitnah sudah tidak suci N then muncul bekas majikan tempat ibunya bekerja menawarkan anaknya, fakhrul untuk menjadi pengganti demi menyelamatkan maruah haziqah.Tapi sebenarnya pada aku, lelaki yang mengahwini haziqah ni sengal la Pada awal xsuke..siap maki hamun lagi..lame2 jatuh cinta Yang aku tak sukanya suke membuat keputusan melulu tanpa usul periksa Banyak konflik yang terjadi disebabkan perangai fakhrul tu..hehh serius sakit hati.Dulu tema kahwin paksa..semua penulis menghasilkan karya bertemakan kahwin paksa..yang bezanya cuma olahan kreativiti mereka


  5. vnouraa vnouraa says:

    Preloved novel untuk dijual, siapa berminat nak beli Sepi Tanpa Cinta, boleh PM saya ye Harga include postage RM13 sm RM16 ss.


  6. Ammara Ayyash Ammara Ayyash says:

    Saya dah lama baca buku ni dari zaman sekolah tapi baru tahu kewujudan laman web ni muahaha so nak review jugak supaya dapat kumpulkan semua buku yg saya dh pernah baca sbb banyak dah x ingat hahaha tapi sayangnya saya kurang dgn cerita ni berbanding cerita lain2 kak damya hannah Saya x tau kenapa saya x suka watak perempuan ni dalam cerita ni haurghhh tapi skil penulisan yang menyebabkan saya teguh membaca sampai ending hehehe


  7. Jacy Jacy says:

    2nd novel dri Damya Hanna Not bad masa tu Maybe because tak banyak novel yg sya baca


  8. Lilah Lilah says:

    This review has been hidden because it contains spoilers To view it, click here Excited


  9. Sha889 Sha889 says:

    too much similarity with bicara hati.bila baca teringat plot bicara hati.spoiled disitu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *